Løkke: Underskuddet på 85 mia. kr. skal måske være større

Regeringens finanslovsforslag for 2010 budgetterer med et underskud på 86,3 mia

Slettet Bruger,

26/08/2009

Regeringens finanslovsforslag for 2010 budgetterer med et underskud på 86,3 mia. kr., men det underskud kan sagtens blive større, mener statsminister Lars Løkke Rasmussen ifølge Politiken.

"Vi har stadig mere handlerum. Det er ikke sådan, at vi overhovedet ingenting kan mere," siger Lars Løkke Rasmussen til avisen og fortsætter: "Når vi kommer ind i det egentlige forhandlingsforløb sidst på efteråret, vil regeringen vurdere, om der skal mere til."

Dansk Folkeparti, som regeringen i alle årene siden magtovertagelsen i 2001 har lavet finanslov med, kræver da også et større underskud.

"Med den prognose, som regeringen har lagt frem, vil der være behov for at lave flere vækstinitiativer," siger gruppeformand Kristian Thulesen Dahl.

Dansk Folkeparti går især efter at få fremrykket flere af de investeringer i modernisering af sygehusene, som der er sat penge af til i regeringens sygehusplan. I alt er der afsat 25 mia. kr. i perioden 2009 til 2018, og til næste år vil regeringen bruge 1,5 mia. kr. Det beløb vil Dansk Folkeparti have højere op, skriver Politiken.

"Det forhandler vi så om," svarer statsministeren.

[email protected]

Kilde: