Læger: Konflikten vil koste liv

Alvorligt syge patienter med f

Slettet Bruger,

25/04/2008

Alvorligt syge patienter med f.eks. hjertelidelser risikerer at få yderligere komplikationer og i værste fald dø som en direkte følge af den igangværende arbejdskonflikt på sygehusene, skriver Berlingske Tidende.

"Konflikten medfører allerede dårligere behandling af patienterne, fordi der er nogen, vi ikke ser, som ellers har brug for det. Hvis konflikten trækker ud, vil det medføre unødvendige lidelser, unødvendige blodpropper og, ultimativt, unødvendige dødsfald," siger formanden for Hjerteforeningen Henrik Sillesen, som også er ledende overlæge på Karkirurgisk Afdeling på Rigshospitalet, til Berlingske Tidende.

Også gravide har en betydelig risiko for at gå glip af jordemoderkonsultationer, der kunne have reddet liv, siger Morten Lebech, formand for Dansk Selskab for Obstetrik og Gynækologi og leder af fødegangen på Herlev Hospital.

"Man mærker jo ikke på de maver, man skal, og derfor kan det ikke udelukkes, at der kan mistes fostre," siger han.

Sundhedsminister Jakob Axel Nielsen stoler imidlertid på, at nødberedskabet virker.

"Det er en lægelig opgave at vurdere, hvilke patienter der har behov for behandling nu og her, og hvilke der kan vente. Den opgave stoler jeg fuldt ud på, at lægerne løser," siger han til Berlingske Tidende.

[email protected]

Kilde: