Læger: Få færre børn af hensyn til klimaet

Når antallet af mennesker på kloden vokser, så stiger også udslippet af drivhusgasser, som igen hævdes at være årsag til global opvarmning

Slettet Bruger,

25/07/2008

Når antallet af mennesker på kloden vokser, så stiger også udslippet af drivhusgasser, som igen hævdes at være årsag til global opvarmning. Derfor bør britiske læger tale med familierne om klimaændringer og tilskynde dem til at tænke over konsekvenserne af at få mange børn. Det mener i hvert fald to af lægernes kollegaer ifølge en tekst, de har fået offentliggjort i British Medical Journal, som svarer til vores hjemlige Ugeskrift for Læger.

"Vi skal ikke presse folk, men ved at levere information om befolkningsstørrelsen og miljøet og passende svangerskabsforebyggelse for alle, bør læger hjælpe med at bringe familiens størrelse ind i spørgsmålet om miljøetik, på linje med udendørs varmeapparater og biler med højt udslip af CO2," skriver professor emeritus John Guillebaud og doktor Pip Hayes i indlægget ifølge telegraph.co.uk.

De to læger påpeger, at det ikke bør være nødvendigt med drastiske skridt efter kinesisk eksempel for at reducere briternes fertilitet, men de henviser dog til Iran, som angiveligt har nedbragt antallet af børnefødsler fra 5,5 i en gennemnitsfamilie til to ved at undervise alle par i familieplanlægning og prævention, før de indtræder i ægtestanden.

De påpeger i indlægget også, at enhver fødsel i Storbritannien vil resultere i 160 gange så stor udledning af drivhusgas som en fødsel i Etiopien.

[email protected]

Kilde: