LO fik trynet de kristelige

Hundredevis af virksomheder organiseret under Kristelig Arbejdsgiverforening, er nu reddet fra LO's trussel om sympatikonflikter, efter tre frisørk...

Slettet Bruger,

07/03/2008

Hundredevis af virksomheder organiseret under Kristelig Arbejdsgiverforening, er nu reddet fra LO's trussel om sympatikonflikter, efter tre frisørkæder har meldt sig ud af Kristelig Arbejdsgiverforening. Det skriver epn.dk

LO har magten
Hos kristelig Arbejdsgiverforening ærgrer man sig over LO's ageren i sagen, og kalder udfaldet et nederlag for det frie valg.

"Det har vist sig, at LO har magten og viljen til at anvende den. Det gør det sværere fremover at foretage et frit valg, fordi man nu ved, hvad man risikerer, hvis man er medlem hos os," siger KA's direktør, Karsten Høgild, til epn.dk.

Karsten Høgild kalder på politiske indgreb for at bryde LO's dominans.

"Jeg tror, at det giver stof til eftertanke hos politikerne. Hvis man virkelig ønsker det frie valg, så er man nødt på et tidspunkt at se på at etablere spilleregler, så systemerne kan spille sammen," til epn.dk.

LO: De undergraver det danske arbejdsmarked
Selvom LO's formand, Harald Børsting, siger at sejren er i hus, tyder det dog langt på, at krigen mod kristelig Arbejdsgiverforening, er forbi.

"Jeg håber, at sagens forløb tjener til overvejelse for medlemmerne af Kristelig Arbejdsgiverforening, og at virksomheder i fremtiden vil overveje, om det er værd at støtte en forening, der systematisk undergraver det danske arbejdsmarked," siger han i en pressemeddelelse.

[email protected]


Kilde: