LO: Ikke alternativt flertal for offentlige lønstigninger

Slettet Bruger,

22/11/2007

Pia Kjærsgaard har travlt i disse dage. Mellem møderne med regeringstoppen om et nyt regeringsgrundlag har hun også fundet tid til et møde hos LO's nye formand, Harlad Børsting. LO ville sondere, om DF sammen med S, SF og Enhedslisten kunne tvinge et lønløft til de offentligt ansatte igennem på Christiansborg. Men efter dagens møde erklærer Børsting nu, at det alternative flertal ikke kan bruges. Det skriver DR Nyheder.

Pia Kjærsgaard sagde efter mødet, at spørgsmålet stadig kun var i sin indledende fase. Mødet i dag havde hun glædet sig til, for det er naturligt at høre på de forskellige organisationers syn på sagen.

"Vi lytter selvfølgelig gerne, men er ikke allierede med hverken Dansk Arbejdsgiverforening eller LO. Det er politikerne på Christiansborg, der beslutter, hvad der skal ske i det her spørgsmål," sagde hun.

Regeringsgrundlaget fremlægges senere i dag, og der vil det vise sig, om Pia Kjærsgaard har fået overtalt Anders Fogh til at indskrive lønløftet, hvad han ellers afviste så sent som i går.

[email protected]

Kilde: