Kvinder tiltrækkes af dominante mænd

Mens den bløde mand tager forklæde og opvaskebørste frem, render pigen med bøllen på motorcyklen

Slettet Bruger,

11/07/2008

Mens den bløde mand tager forklæde og opvaskebørste frem, render pigen med bøllen på motorcyklen. At kvinder foretrækker dominerende mænd har de fleste nok en formodning om. Men nu er formodningen blevet bekræftet fra videnskabelig side, beretter Kristeligt Dagblad.

Forskere fra det amerikanske universitet New Mexico State University har undersøgt 200 mandlige studerendes personlighed og deres held med pigerne, og sammenhængen er utvetydig: Den flinke fyr bliver nummer sjok.

"De mest populære drenge er de mest udadvendte og dem, der har en meget direkte tilgang til pigerne, selv om de har ry for hurtigt at forlade dem igen og derfor ikke er særlig egnede som fædre. Den strategi virker åbenbart stadig, og derfor har den slemme dreng overlevet som type," siger én af forskerne bag undersøgelsen, Peter Jonason, til tidsskriftet New Scientist.

Nedarvet i kvinden
At kvinderne fravælger den bløde mand er ikke spor overraskende. Sådan har det været i årtusinder, hvilket skyldes evolutionen.

"Manden har traditionelt haft til opgave at beskytte familien og landsbyen mod fjender. Derfor ligger det nedarvet i kvinden, at hun søger en stærk og handlekraftig mand. At han er god til børn er først blevet vigtigt inden for det seneste århundrede," siger hjerneforsker på Rigshospitalet, Troels Kjær, til Kristeligt Dagblad.

[email protected]

Kilde: