Kvinder gider ikke it-uddanelser

Slettet Bruger,

28/07/2007

Forleden kunne man læse, at når mænd tjener mere end kvinder, er det måske bare fordi de tidligere målretter deres studier efter indtjeningspotientiale. Og nye tal fra årets optag på de videregående uddannelser ser ud til at bekræfte teorien. Ifølge avisen.dk er der er i hvert fald tydelig forskel på kønnenes uddannelsesønsker.

Tre it-uddannelser på DTU og en på Aalborg Universitet kan se frem til flere år med kedelige fredagsbarer, billige øl eller ej. Her bliver der nemlig ikke optaget en eneste kvinde. Det undrer og bekymrer videnskabsminister Helge Sander.

"Vi skal have flere kvinder over på it. Hvis vi skal have flere højtuddannede it-eksperter, så nytter det ikke noget, at vi kun rekrutterer fra den ene halvdel af befolkningen," siger Helge Sander.

Det fremgår dog ikke af artiklen, hvad problemet i manglen på it-kvinder er. Derimod peger Helge Sander på problemet ved kønsfordelingen af landets kommende dyrlæger, der altovervejende optager kvinder.

"I forhold til dyrlægestudiet betyder de mange kvinder jo, at der er mange, der fremover vil beskæftige sig med heste og kæledyr, mens der kun er få, der vil arbejde med produktionsdyr," forklarer videnskabsministeren.

Københavns Universitet har netop ændret optagelsesreglerne for dyrlægestudiet i håbet om at få flere mandlige studerende.

[email protected]

Kilde: