Kvinder føler sig ensomme som ledere

En ny undersøgelse fra Ledernes Hovedorganisation tyder nu på, at årsagen til, at der kun er få kvindelige ledere, skal findes i det forhold, at kv...

Slettet Bruger,

10/02/2009

En ny undersøgelse fra Ledernes Hovedorganisation tyder nu på, at årsagen til, at der kun er få kvindelige ledere, skal findes i det forhold, at kvinder simpelthen ikke kan lide at have lederrollen.

Ifølge undersøgelsen oplever 40 procent, at de ikke bliver tilstrækkeligt anerkendt og værdsat som ledere. Og hver femte kvindelige leder, 19 procent, føler sig alene i jobbet.

"Alle har behov for i ny og næ at få at vide, de har gjort et godt stykke arbejde, og en anerkendende virksomhedskultur kan medvirke til øget engagement på ledergangen og blandt medarbejderne - både blandt mænd og kvinder. Men vælger man lederjobbet med de muligheder og det ansvar, det medfører, vælger man samtidig en position, hvor man mere er den, der roser, end den, som skal forvente selv at blive klappet på skulderen for hver rigtig beslutning," siger afdelingschef Trine Thorning fra Ledernes Hovedorganisation.

Undersøgelsen er baseret på svar fra 760 kvindelige ledere med gennemsnitligt 10 års ledelsesanciennitet.

[email protected]

Kilde: