Kvinde uden ben fik tilbudt fodpleje

Stor var overraskelsen, da Ursula Lundqvist i et brev fik tilbudt fodpleje af kommunen

Slettet Bruger,

16/01/2008

Stor var overraskelsen, da Ursula Lundqvist i et brev fik tilbudt fodpleje af kommunen. Den 82-årige kvinde har som følge af sukkersyge fået begge sine ben amputeret. Selv med benproteser kan hun ikke gå mere end et par få skridt, skriver Politiken.

"Jeg kunne ikke lade være med at grine. Hvad er de for nogle idioter,"
siger Ursula Lundqvist til Politiken. "Jeg fatter ikke, at de sender sådan et kort ud. Det er jo helt hul i hovedet."

Ursula Lundqvist bor i Dragør Kommune, hvor det gavmilde tilbud om fodpleje kom fra. Kommunen mener, at hun selv skulle have fortalt dem, at hendes ben var blevet amputeret. Det vidste man ellers godt i nabokommunen Tårnby, hvor Ursula Lundqvist længe har haft en ansøgning om en el-scooter liggende. Det er nemlig i den kommune, at ansvaret for hjælpemidler til de ældre ligger. Samarbejdet mellem de to kommuner er ikke gået som planlagt, og Tårnby besluttede sig for at give området tilbage til Dragør fra 1. januar i år.

Søn fik at vide, at hun var død
Hvorvidt det vil føre til bedre service for Ursula Lundqvist er dog uvist. Sidste år modtog hendes søn et brev fra Dragør Kommune, der hævdede, at hans mor var død. På grund af "Ursula Lundqvists dødsfald", ville man gerne have de hjælpemidler tilbage, hun havde lånt, og bad sønnen "snarest muligt" kontakte kommunen.

Den ansvarlige forvaltningschef i Tårnby vil ikke udtale sig om sagen til Politiken, fordi sagsbehandlingen nu ligger i Dragør, og i Dragør vil den ansvarlige leder ikke udtale sig, fordi sagsbehandlingen sidste år lå i Tårnby.

[email protected]

Kilde: