"Kvinde for frihed": Fede børn skal tvangsfjernes

Slettet Bruger,

08/08/2007

Hvis familier med overvægtige børn ikke kæmper hårdt nok for at få vægten ned, må staten tage konsekvensen og fjerne barnet. Det mener børne- og ungelæge Vibeke Manniche, der også er forkvinde for foreningen "Kvinder for frihed", ifølge Nyhedsavisen.

"De vil være truet på liv og helbred, og der skal de sociale myndigheder gribe ind. Staten er forpligtet til at tage vare på børnene, for forældre har ikke ret til at vanrøgte deres børn," udtaler Vibeke Manniche.

Flere eksperter peger på at børnelægens ønsker snart kan blive til virkelighed. I Norge har diskussionen kørt længe og det samme har den i England, hvor man i år har diskuteret den mulige tvangsfjernelse af den 89-kilo tunge, otte-årige Connor McCreaddie. Nu må turen forventes at komme til Danmark.

Staten sætter normerne
"Samfundet bevæger sig i en retning, hvor der bliver sat normer af staten for, hvordan folk skal opføre sig og leve sundt. Det viser hele diskussionen om forbud mod tobak, der har rykket sig meget på kort tid. Så i løbet af et par vil vi se, at børn bliver fjernet fra hjemmet," siger formanden for Dansk Socialrådgiverforening, Henning Breinholt.

Henning Breinholt er dog ikke tilhænger af tvangsfjernelserne og peger i stedet på en anden løsning på problemet.

"Der bør være en lov, der gør, at alle overvægtige børn kan få hjælp. Svær overvægt skal ses på linje med en sygdom. Som det er nu, tilbyder kun nogle kommuner hjælp," siger han.

[email protected]

Kilde: