Kvinde død efter manglende udrykning - betjente dækker over hinanden

Et alvorligt politisvigt forbliver formentlig uopklaret, fordi de ansvarlige betjente ikke vil stå frem

Slettet Bruger,

08/06/2008

Et alvorligt politisvigt forbliver formentlig uopklaret, fordi de ansvarlige betjente ikke vil stå frem. I november sidste døde den 53-årige Pia Rønnei i en bilulykke sammen med en bevæbnet mand. Kort forinden havde mandens nabo fire gange ringet til politiet for at fortælle om sin mistanke om grov vold i nabohuset. Politiet reagerede dog ikke og manden kunne uhindret tvinge Pia Rønnei med i bilen . Betjentene, der var på vagt, husker angiveligt intet. Det skriver Berlingske Tidende.

"På baggrund af teleoplysninger må vi antage, at nogen har talt med vidnet. Det er ikke godt politiarbejde, hvis ikke man står ved sine handlinger. Jeg bryder mig ikke om, hvis nogen »gemmer« sig," siger chefpolitiinspektør Ib Meng fra Vestegnens Politi til Berlingske Tidende.

Opkaldene burde ellers fremgå af døgnrapporten, men her står der intet om sagen, der vækker forargelse hos Amnesty International.

"Her ser vi tilsyneladende den mindre pæne side af korpsånden. Det bør ikke være muligt at dække over hinanden i en så alvorlig en sag," siger juridisk konsulent Claus Juul fra Amnesty International til Berlingske Tidende.

[email protected]

Kilde: