Kurt Westergaards kone blev bortvist fra arbejdet

Det var et ubehageligt opkald, der ventede Gitte Westergaard, da hun onsdag aften kom hjem fra sit arbejde som vikar i børnehaven "Lille Rygaard" i...

Slettet Bruger,

28/02/2008

Det var et ubehageligt opkald, der ventede Gitte Westergaard, da hun onsdag aften kom hjem fra sit arbejde som vikar i børnehaven "Lille Rygaard" i Højbjerg ved Århus. Hendes mand, Kurt Westergaard, lever under politibeskyttelse, efter han tegnede en tegning af Muhammed med en bombe i turbanen. Og nu fik hans kone at vide, at hun skulle holde sig væk fra børnehaven. Det beretter jp.dk.

Ifølge børn- og ungechef Ole Kiil Jacobsen reagerede kommunen på et pres fra en kreds af utrygge forældre, da man valgte i en periode ikke at benytte sig af Gitte Westergaard som vikar.

Utrygge forældre
Selv forstod hun ikke, at kommunen reagerede, som de gjorde.

"Jeg har forståelse for, at der er nogle forældre, der er utrygge. Men jeg ville jo aldrig nogensinde gå på arbejde i børnehaven, hvis jeg havde den mindste viden eller mistanke om, at det ville udgøre en risiko for børnene eller mine kollegaer," siger Gitte Westergaard til jp.dk.

PET: Ingen risiko
Bortvisningen affødte kritik fra flere sider, og rådmand Louise Gade (V) har nu omgjort den beslutning, som hendes forvaltning traf i går.

"Vi skal ikke bære ved til det bål som nogle ekstremister ønsker at tænde ved at udfordre vores grundlæggende demokratiske værdier," skriver rådmanden i en pressemeddelelse.

Hun peger også på, at PET så sent som i sidste uge meddelte, at der ingen risiko var forbundet med at have Gitte Westergaard ansat i institutionen.

[email protected]

Kilde: