Kurt Westergaard hiver antimuslimsk forening i retten

Den antimuslimske forening Stop Islamiseringen af Danmark (SIAD) må nu i retten, efter at foreningen har brugt Kurt Westergaards tegning af Muhamme...

Slettet Bruger,

18/03/2008

Den antimuslimske forening Stop Islamiseringen af Danmark (SIAD) må nu i retten, efter at foreningen har brugt Kurt Westergaards tegning af Muhammed med en bombe i turbanen under en demonstration i Aalborg.

Kurt Westergaard havde på forhånd fået nedlagt fogedforbud mod, at hans tegning blev brugt under demonstrationen, men det valgte SIAD at ignorere, idet gruppen havde fremstillet plakater med tegningen, der var delvist dækket af en burka.

Tegnerens advokat og Danmarks Journalistforbund er for øjeblikket ved at udfærdige en stævning mod SIAD, oplyser Kurt Westergaard til Ritzau.

SIAD vil blive afkrævet en erstatning for at have overtrådt fogedforbuddet i en såkaldt justifikationssag. Westergaard regner ikke med en afgørelse i retten lige her og nu.

"Men sagsanlægget kan måske medvirke til at holde den gruppe tilbage med fortsat misbrug af tegningen," siger Westergaard oven i bøvlet med SIAD også må leve under jorden p.g.a. dødstrusler.

[email protected]

Kilde: