Kun to V-ministre vil have lavere skat

Slettet Bruger,

02/11/2007

Saxo-bank har offentliggjort en liste over folketingskandidater, der støtter en lavere skat. Hjemmesiden er en del af en skattekampagne, som kører frem mod folketingsvalget den 13. november.

Alle syv konservative ministre har valgt at støtte op om skattesagen sammen med partiets folketingskandidater, men kun to ministre fra Venstre, fødevareminister Eva Kjer Hansen og skatteminister Kristian Jensen. Desuden optræder alle kandidater fra Ny Alliance samt enkelte Radikale som Morten Helveg Petersen og Nadeem Farooq. Udover de to Venstre-ministre finder man bl.a. Søren Pind, Karen Ellemann og Sofie Løhde på listen, der i alt består af over 200 folketingskandidater.

"Vi har valgt at lave en hjemmeside, hvor man kan finde folketingskandidater på tværs af partierne, der går ind for lavere marginalskat. Vi synes, vælgerne skal vide, at der findes politikere indenfor næsten alle partier, der går ind for at sænke det der ligner verdens højeste skattetryk. Vi er ikke gået op i, hvem kandidaterne er, eller hvilket parti, de kommer fra. Alle har været velkomne, fordi skattelettelser handler ikke om partipolitik. Det er sund fornuft", siger Lars Seier Christensen, adm.direktør i Saxo Bank.

Høj skat give mangel på mennesker
Udover hjemmesiden består kampagnen af forskellige helsidesannoncer, der opfordrer til at stemme på en kandidat, der vil sætte skatten ned.

"Alene sidste år stod vi for over 11% af nettotilvæksten af jobs i danske banker og sparekasser. Vi oplever dagligt manglen på arbejdskraft. Den høje marginalskat gør, at vi ikke kan ansætte de mennesker, vi gerne vil. Det giver manglende vækst og færre skatteindtægter og i sidste ende mindre velfærd i Danmark. Derfor synes vi, det er vigtigt, at folk stemmer på kandidater, der støtter lavere skatter", siger Lars Seier Christensen.

Kilde: