Kun én er havnet i nyt hooliganregister

Også dette efterår har budt på stribevis af anholdelser i forbindelse med kampe i Superligaen

Slettet Bruger,

20/12/2008

Også dette efterår har budt på stribevis af anholdelser i forbindelse med kampe i Superligaen. Alligevel er kun en person, der deltog i et overfald på kvinder og børn under en FCK-kamp mod Lillestrøm, havnet i det nye hooliganregister, der trådte i kraft ved sæsonstart. Det viser tal fra Rigspolitiet, skriver dr.dk.

Tilbage i august smadrede 22 bøller, overvejende med Brøndby-tilknytning, inventar for 165.000 ved en kamp mellem Brøndby og AGF på Århus Stadion. Og to uger senere blev 173 i FCK-farver anholdt for gadeuorden på togstationen i Brøndbyøster. Men ingen af disse er altså havnet i registeret. Ifølge Rigspolitiet er det dog ikke et udtryk for, at registeret ikke virker.

"Selv om der kun er en enkelt mand i registret, er der altså væsentligt flere end 100 personer, der har fået det gule kort. Så hvis de dummer sig igen, ryger de ind," siger Jesper Grønbech fra Rigspolitiets Nationale Operations- og Beredskabscenter til dr.dk.

Rigspolitiet har ikke ønsket at udlevere listen over det samlede antal anholdte og sigtede i forbindelse med efterårets fodboldkampe.

[email protected]

Kilde: