Kun hver anden muslim i Danmark praktiserer sin religion

Færre end halvdelen af de ca

Slettet Bruger,

21/08/2009

Færre end halvdelen af de ca. 200.000 danske muslimer praktiserer deres religion, kun et fåtal kommer jævnligt i moskeen til fredagsbøn, og under fastemåneden ramadan, som starter fredag, vil mange formentlig nøjes med at faste i et par dage. Det siger islamforskerne Jørgen S. Nielsen, professor ved Københavns Universitet, og Lone Kühle, religionssociolog ved Aarhus Universitet til Berlingske Tidende.

"De 200.000 muslimer i Danmark er en etnisk definition. Men mindre end halvdelen praktiserer religionen, og mange overholder ikke fasten," siger Jørgen S. Nielsen til avisen.

Lone Kühle har undersøgt, hvor mange af de danske muslimer, der bruger moskeerne. Og hendes vurdering er, at over halvdelen har samme forhold til religion og dens institutioner, som mange danske har til Folkekirken: Det er godt, den er der, men man bruger den ikke.

"Mange muslimer har en grundlæggende respekt for islam og en positiv indstilling til religionen, men de overlader det at gå i moskeen til andre," siger hun til Berlingske Tidende.

Lone Kühle vurderer, at kun ca. en tredjedel af de danske muslimer jævnligt kommer i moskeerne.

Klik her for at læse mere på berlingske.dk

[email protected]

Kilde: