Kun få danske virksomheder kan bruge universiteternes forskning til noget

"Fra forskning til faktura", lød slagordet fra videnskabsminister Helge Sander i årene efter sin tiltrædelse, men det er gået den modsatte vej i vi...

Slettet Bruger,

21/10/2009

"Fra forskning til faktura", lød slagordet fra videnskabsminister Helge Sander i årene efter sin tiltrædelse, men det er gået den modsatte vej i virkelighedens verden. Kun to procent af de danske virksomheder bruger universiteterne som kilde til innovation, skriver Berlingske Tidende. For ti år siden var antallet af virksomheder, der gjorde brug af universiteternes viden, det dobbelte. Det viser en ny rapport fra Dansk Erhvervsforskningsakademi (DEA).

"Det er klart, at erhvervslivet ikke skal bestemme, hvad forskerne skal lave. Men omvendt er det måske også interessant for forskerne at få en føling med, hvad der bliver efterspurgt derude," siger Mikkel Bülow Skovborg, udviklingschef i DEA, til Berlingske Tidende.

Han opfordrer universiteterne til at lære af Berkeley-universitetet i Californien, hvor man har haft stor succes med en model, hvor virksomheder kan byde ind med idéer og input tidligere i forskningsprocessen.

I Dansk Industri er man enig.

"Vi risikerer at tabe viden på gulvet. Samtidig er det spild af skattekroner," siger Rasmus Anderskou, chefkonsulent i DI, til Berlingske Tidende og fortsætter:

"Vi forsker i mange områder, men de områder der er innovationsperspektiver i - altså dem virksomhederne efterspørger - bruger vi ikke nok penge på."

[email protected]

Kilde: