Kun 16 procent af gifte kvinder mellem 60-66 år er i arbejde

Hvis blot man kunne få kvinder til at gå lige så sent på pension som mænd, så ville politikernes mål om at øge danskernes alder for pensionering ku...

Slettet Bruger,

07/10/2009

Hvis blot man kunne få kvinder til at gå lige så sent på pension som mænd, så ville politikernes mål om at øge danskernes alder for pensionering kunne nås. Det siger professor og velfærdsforsker Per H. Jensen fra Aalborg Universitet, efter at en undersøgelse, som Capacent Epinion har foretaget for PFA Pension, viser, at danskernes pensionsadfærd er voldsomt kønsopdelt.

Det skriver Politiken.

"Kvinders pensionsmønster er fuldstændig overset. Fakta er imidlertid, at man kunne nå stort set alle mål for tilbagetrækning, hvis tidspunktet for, hvornår kvinder går på pension, kan hæves til samme niveau som mænds," siger Per H. Jensen til avisen.

Blandt 34-54-årige danskere regner 46 procent af kvinderne ifølge Capacent-undersøgelsen med at gå på pension, inden de fylder 65 år, mens det samme kun gælder for 35 procent af landets mandlige befolkning.

Tendensen er, at gifte kvinder går på pension samtidig med deres mænd. Men da mændene ofte er nogle år ældre end deres koner, betyder det, at der er markant forskel på deres alder, når kvinderne går på efterløn.

Blot 16 procent af de gifte kvinder i 60-66-års alderen er således i arbejde. Til sammenligning er hele 41 procent af de ugifte kvinder i samme aldersgruppe i job. Det viser 2002-tal, som er de nyeste fra Danmarks Statistik.

"At kvinden går på pension samtidig med sin mand, er særegent dansk. I Norge, Sverige og Finland ses det ikke," siger Per H. Jensen.

Klik her for at læse mere på politiken.dk

[email protected]

Kilde: