Kulturministeren vil heller ikke røre ved livsvarige kunstnerydelser

Regeringens afvisning af at røre ved de livsvarige offentlige ydelser til udvalgte kunstnere er nu total, efter at Brian Mikkelsen på et samråd i F...

Slettet Bruger,

09/04/2008

Regeringens afvisning af at røre ved de livsvarige offentlige ydelser til udvalgte kunstnere er nu total, efter at Brian Mikkelsen på et samråd i Folketinget i dag slog fast. At det ikke er regeringens politik. Tidligere har statsministeren også talt imod det.

"Ydelserne er vigtige, fordi vi bruger dem til at hædre store kunstnere, der har ydet noget værdifuldt og spektakulært for det danske samfund, og derfor skal de bevares," sagde Brian Mikkelsen ifølge Ritzaus Bureau.

Han erklærede sig dog parat til en drøftelse af evt. justeringer i tildelingen af de livsvarige ydelser fra Statens Kunstfond. Ordningen er senest blevet ændret i 1978.

I februar bebudede Dansk Folkeparti og dele af Venstre, at de helst så ordningen afskaffet eller ændret, så ydelserne i højere grad blev brugt til at hjælpe unge kunstnere.

Som ordningen er i dag, får en kunstner på den livsvarige ydelse, som tjener under 180.000 kr. årligt, den maksimale ydelse på 140.000 kr. Herefter bliver ydelsen trappet ned. Tjener kunstneren mere end 350.000, får han årligt tildelt 15.000 kr.

[email protected]

Kilde: