Kulturminister skal se nærmere på livsvarig kunstnerstøtte

Det skal undersøges, om der er behov for at ændre den livslange støtteordning, som udvalgte kunstnere modtager på skatteydernes regning

Slettet Bruger,

23/02/2008

Det skal undersøges, om der er behov for at ændre den livslange støtteordning, som udvalgte kunstnere modtager på skatteydernes regning. Kulturminister Brian Mikkelsen (K) er gået ind i sagen, efter at Venstre og Dansk Folkeparti har krævet støtteordningen enten afskaffet eller lavet om. Det beretter Berlingske Tidende.

275 kunstnere modtager den livsvarige støtte, som der er afsat 23,5 mio. kr. til i finanslovsforslaget.

"Jeg vil tage debatten om de livsvarige ydelser med de kulturpolitiske ordførere, når undersøgelsen af Kunstrådets virke foreligger. Det gør den inden længe. Jeg vil også drøfte spørgsmålet med Kunstrådet og Kunstfonden," siger ministeren til Berlingske Tidende.

Arbejdsro
Socialdemokraternes kulturpolitiske ordfører, Mogens Jensen, mener at pengene er med til at sikre de anerkendte kunstnere arbejdsro. Men han vil ikke afvise, at det ikke er alle kunstnere, der har behov for ydelsen.

"Lad os bare diskutere minimumsydelsen på godt 15.000 kr som de kunstnere får, der i forvejen er velbetalte. Men lad mig gøre opmærksom på, at det kun drejer sig om godt 1,5 millioner kr. ud af de 23 millioner, så man vinder ikke meget ved det," siger han til Berlingske Tidende.

Brian Mikkelsen vil ikke fratage ydelsen fra kunstnere, der allerede har fået den tildelt.

[email protected]

Kilde: