Kultur-Carina uenig med Brian: OL i Danmark er ikke realistisk

En af tidligere kulturminister Brian Mikkelsens kongstanker, at København skulle være vært for OL i 2024, deles ikke i synderligt høj grad af han...

Slettet Bruger,

10/05/2009

En af tidligere kulturminister Brian Mikkelsens kongstanker, at København skulle være vært for OL i 2024, deles ikke i synderligt høj grad af hans efterfølger og partifælle, Carina Christensen. Det afslører hun i et interview med politiken.dk.

"Det kan da godt være, at vi kan lære noget af London i 2012, og måske en dag få et OL i en mindre målestok. Men det er ikke lige noget, der ligger henne for enden af vejen. Der er meget langt derhen endnu," siger kulturministeren til politiken.dk.

Carina Christensen tvivler på, at Danmark økonomisk set er i stand til at øfte opgaven, som rådgivningsfirmaet Rambøll Management i 2006 på foranledning af Brian Mikkelsen vurderede ville tynge samfundsøkonomien med 24,5 milliarder kroner, men kunne indbringe et overskud på 500 millioner kroner. Hun erklærer samtidig, at hun har "lagt noget realisme" ned over OL-drømmen og fæstner sig i stedet ved de mange andre idrætsbegivenheder, som Danmark måske har en bedre mulighed for at afholde.

"Vi har udnævnt 2009 til at være sportsår. Vi har mere end 50 begivenheder rundt om i Danmark. Det betyder også noget for Danmark, og jeg vil ikke sidde og give et indtryk af, at jeg hellere ville have et OL. Den drøm kan blinke et sted ude i fremtiden som noget, vi måske godt kunne tænke os en da," siger Carina Christensen til politiken.dk.

[email protected]

Kilde: