Krumspring for at undgå rygeloven

Slettet Bruger,

04/08/2007

Den 15. august træder den nye rygelov i kraft, men de, der skal bruge den, ved ikke, hvordan den skal tolkes.

"Der er flere ting, som er uklare i loven. F.eks. om personalet må rydde af i rygerummet, hvis de alligevel har været derinde for at ryge. Og så kan jeg ikke forstå, at der ikke må serveres "egentlig mad" i rygerummet. Hvad er "egentlig mad"? Jeg ved det ikke," udtaler Per Møller, indehaver af Hviids Vinstue på Kgs. Nytorv i København, til Jyllands-Posten.

Informationschef for Danmarks Restauranter & Cafeer (DRC) Carsten Kruuse er enig.

"Der er en hel del uafklarede punkter i loven, og vi kan mærke, at der hersker usikkerhed. Derfor har vi bedt myndighederne om at præcisere loven, men det kan de ikke, og jeg tror, at myndighedspersonerne får svært ved at afgøre, om reglerne bliver overholdt eller ej."

Kreative krumspring
Ifølge Jyllands-Posten er det særligt reglen om, at hvis "serveringsområdet" er mindre end 40 kvm, må der gerne ryges, der forvirrer. Mange værtshuse forstår nemlig ikke, hvad et "serveringsområde" dækker over.

Mange er dog allerede gået igang med at nå ned på de 40 kvm ved at udbygge sceneområdet og forlænge baren eller investere i spilleautomater og billardborde.

Det overrasker ikke Niels Bech Hansen, der er tilsynsførende i Arbejdstilsynet.

"Vi kan ikke forvente andet, end at der vil være krumspring, men det er spillet. Måske viser det sig, at loven skal præciseres. Det er sket før, fordi en lov har været uhensigtsmæssig, og folk har snoet sig udenom. Der er ingen restauratør, der ikke ved, når han snor sig udenom. Så må man lave loven om efterfølgende," siger han.

LBO

Kilde: