Kritik af homo-terapi for offentlige midler

Slettet Bruger,

13/05/2007

Den kristne forening Agape får nu igen støtte fra statens tipsmidler. Støtten var tidligere blevet fjernet, men Socialministeren har nu besluttet at foreningen endnu en gang skal have offentlige midler til at omvende bøsser og lesbiske. Dette bliver kritiseret af lektor i forvaltningsret, Sten Bønsing, ved Aalborg Universitet.

Agape fik frataget sin støtte, da foreningens autoriserede psykolog lovede at hjælpe en lesbisk pige til at blive hetereoseksuel. Socialministeriet bad Psykolognævnet om at vurdere sagen, men da Agape aldrig begyndte et terapiforløb med pigen, afviste nævnet at foretage sig yderligere. Dette fik Socialministeriet til at beslutte, Agape endnu en gang skulle have støtte fra det offentlige.

Sten Bønsing mener, at ministeriet har forsømt deres arbejde.

"Ministeriet må selv aktivt gå ind og undersøge sagen nærmere for at se, om tvivlen er begrundet eller ej," siger han til Politiken.

Den vurdering bakkes op af lektor i forvaltningsret Carsten Henrichsen fra Københavns Universitet. Socialminister Eva Kjer Hansen (V) har ikke ønsket at udtale sig.

Kilde: