Kritik af de Radikale i skatteforhandling

Slettet Bruger,

12/09/2007

Selvom VKO's skatteforlig er uambitiøst, bør de Radikale stemme for. Alt andet er gammeldags blokpolitik, mener Ny Alliances Anders Samuelsen.

"Jeg synes, at de Radikale forfalder til gammel blokpolitisk retorik, når man reagerer på den måde. Det giver giver ganske vist kun fem procent af, hvad man burde opnå i en skattereform, og derfor er vi ikke en del af forliget. Men vi mener, at det trods alt er en lille bevægelse i den rigtige retning," siger Anders Samuelsen (NA) til Børsen i dag.

Anders Samuelsen frygter for, at de Radikale tager imod Socialdemokraternes frieri fra weekendens kongres, efter de Radikales beskyldninger om, at Ny Alliance ligger på ryggen for regeringen.

Der skal justeringer til
De Radikales næstformand, Morten Østergaard, understreger, at de Radikale endnu ikke peger på nogen statsminister og betegner udspillet fra Ny Alliance, som et udtryk for en underlig forhandlingsteknik.

"Skatteplanen går ind i et udvalgsforløb nu, og der er det vores håb, at vi kan rette op på det, der halter,"siger han.

Men det undrer skatteminister Kristian Jensen (V).

"Jeg synes, det er positivt, at Ny Alliance forholder sig til selve indholdet i skatteplanen. Og jeg synes, de Radikale skylder at fortælle, hvorfor de ikke vil være med til at løfte mellemskattegrænsen, så marginalskatten falder for over en halv million danskere. Og hvorfor vil de ikke hæve energiafgifterne, som giver en grøn profil," siger Kristian Jensen.

[email protected]

Kilde: