Kristne "healere" rykker ind i Folkekirken

Folkekirken åbner nu som noget helt nyt for såkaldt "guddommelig helbredelse", hvor påståede "healere" får adgang til kirken for at helbrede syge m...

Slettet Bruger,

17/09/2009

Folkekirken åbner nu som noget helt nyt for såkaldt "guddommelig helbredelse", hvor påståede "healere" får adgang til kirken for at helbrede syge mennesker, skriver Kristeligt Dagblad.

I Lindevang Kirke på Frederiksberg i København er menighedsrådsmedlem Paul Bridgwater f.eks. at finde som healer i kirken. Han er desuden med-initiativtager til netværket Kristne Healere - en sammenslutning af healere med tilknytning til folkekirken.

"Mit udgangspunkt er, at healing er en metode, hvor forbindelsen til Gud bliver aktiv, og det bruges bevidst til at fremme helbredet. Hvis jeg arbejder med nogen, der er erklærede kristne - eksempelvis fra menigheden - så er Jesus den, som jeg og den pågældende beder til," siger Paul Bridgwater, der kan bruge kriken som reklamefremstød for sin egen klinik på Østerbro, til Kristeligt Dagblad:

"Folkekirken er begyndt at blive mere åben over for den slags. Den har lukket op for meditative gudstjenester, spiritualitet og retræter, hvor bøn indgår. Healing er en del af den pakke."

[email protected]

Kilde: