Kristian Jensen vil tage ved lære af NA's succes

Slettet Bruger,

19/05/2007

"Det er tankevækkende, at Ny Alliance har kunnet skaffe sig så meget medvind på så kort tid. Vi bør give os tid til at fundere over, hvad det giver anledning til."

Sådan siger Venstres skatteminister, Kristian Jensen, til Berlingske Tidende om Ny Alliances fremmarch. Han uddyber dog, at han ikke opfordrer til at ændre på konkrete politiske punkter som f.eks. synet på skattelettelser.

"Når man sidder og nørkler med sine ting, så kan man blive for meget optaget af detaljer og glemme at fortælle, at der er en langsigtet idé i, hvad vi gør. Man bliver optaget af dagligdagen og glemmer at løfte blikket og tænde det lange lys. Hvis baggrunden for Ny Alliances fremmarch er en misforståelse af vores indsats, så skal vi ændre vores retorik og være bedre til at tegne billedet af regeringens projekt," siger Kristian Jensen.

Måske er vælgerne bare uenige med regeringen
Kristian Jensen erkender dog, at vælgerne måske er utilfredse med regeringens politik og resultater.

"Der er altid en underliggende risiko for, at vi har forklaret os godt nok, men vælgerne bare ikke er enige."

Skatteministeren mener dog ikke, at det nye partis popularitet vil holde i længden. Han spår dem omkring ni mandater ved næste folketingsvalg.

"Når først eftertanken begynder, og de skal fortælle konkret, hvad det er, de vil, så tror jeg, at de får svært ved at holde begejstringen. Det er udtryk for, at nyhedens interesse i sig selv har kunnet skaffe nogle vælgere," siger han til Berlingske Tidende.

Kilde: