Kristian Jensen siger nej til Pinds forslag

Venstres Søren Pind foreslår et nyt kulturstøttesystem, der bygger på skattefradrag for kunst- og kulturindkøb til alle danskere fremfor ekspertsty...

Slettet Bruger,

05/06/2009

Venstres Søren Pind foreslår et nyt kulturstøttesystem, der bygger på skattefradrag for kunst- og kulturindkøb til alle danskere fremfor ekspertstyre, men det bliver ikke til noget, meddeler skatteminister Kristian Jensen til Ritzaus Bureau.

"Det er ikke et forslag, regeringen har tænkt sig at gå videre med. Jeg synes ikke, at vi skal bruge alt for mange fradrag til at styre, hvad danskerne bruger deres penge på. Jeg vil hellere sætte indkomstskatten ned og lade folk selv vælge, om de vil bruge pengene på kultur, køkkener eller en ny Opel," siger han.

Søren Pind vil finansiere fradragene ved at fyre en række af de personer, der i dag administrerer kunstkronerne, og den tanke kan Kristian Jensen egentlig godt lide.

"Men jeg tror ikke, der er behov for at lave en særlig fradragsordning - for danskerne er i forvejen meget kulturinteresserede. Det rigtige frie valg er at lade danskerne selv bestemme, om de vil bruge deres penge på fødevarer eller kultur," siger Kristian Jensen til Ritzau.

[email protected]

Kilde: