Kristian Jensen ødelægger syden som skattely

Mange danskere tilbringer deres pensionisttilværelse i Spanien eller Frankrig, hvor vejret er bedre, og beskatningen af deres pensionsformue er meg...

Slettet Bruger,

11/06/2008

Mange danskere tilbringer deres pensionisttilværelse i Spanien eller Frankrig, hvor vejret er bedre, og beskatningen af deres pensionsformue er meget lavere end i Danmark, men det skal være slut, mener skatteminister Kristian Jensen. Han har nu opsagt den dobbeltbeskatningsaftale med Frankrig, som gjorde, at de udrejsende kunne nøjes med at betale skat i deres nye hjemland, i stedet for oveni også at skulle betale skat herhjemme. Det skriver Jyllands-Posten.

"Vores tilgang har været, at har man haft et skattefradrag i Danmark, skal man også betale skat i Danmark. Her har der hidtil været en skævhed, som det trods ihærdige anstrengelser fra dansk side ikke er lykkedes at rette op på i forhandlinger med de franske og spanske myndigheder," siger skatteministeren.

Han understreger dog, at de 5.500 danske pensionister, der i dag bor i Frankrig og Spanien, ikke bliver berørt af ændringen. De nye regler kommer kun til at gælde for nye udvandrere. De vil til gengæld få et hårdt slag med skattehammeren.

I Spanien betaler man f.eks. kun tre procent i skat af udbetalingerne fra ens ratepension, mens man herhjemme betale almindelig indkomsskat. For et pensionistpar med en årlig udbetaling fra en ratepension på 500.000 kr., kan det betyde et fald i rådighedsbeløbet på knap 120.000 kr., siger konsulent Michael Nielsen fra Care Udland, der rådgiver danskere, som ønsker at flytte til udlandet.

"Lysten til at flytte til Spanien vil forsvinde. Folk vil købe hus og nyde vintermånederne, men de flytter ikke derned permanent," siger Michael Nielsen til Jyllands-Posten.

[email protected]

Kilde: