Kristian Jensen: Vi har lettet skatten - nu skal danskerne være mere ansvarlige

Skattetrykket i Danmark vil også til næste år være uændret på verdens højeste niveau, men fordi indkomstskatterne med regeringens skattereform bliv...

Slettet Bruger,

22/05/2009

Skattetrykket i Danmark vil også til næste år være uændret på verdens højeste niveau, men fordi indkomstskatterne med regeringens skattereform bliver sat en anelse ned, må danskerne nu være parate til at udvise mere personligt ansvar. Det mener skatteminister Kristian Jensen ifølge et interview i dagens udgave af Berlingske Tidende.

"Vi sætter skatten ned, og så siger vi til danskerne, at nu har I større råderum over jeres egne penge, men så er der altså også en grænse for, hvad du kan forvente, at vi som samfund skal tage af beslutninger på dine vegne," siger Kristian Jensen til avisen.

Kravet om at udvise mere ansvar er dog alene fremadrettet i forhold til nye krav om, hvad det offentlige skal gøre for danskerne - ikke møntet på ting som det offentlige i forvejen gør. Kristian Jensen nævner som eksempel, at danskere, der køber dyre flybiletter, også selv bør kunne tegne en forsikring mod, at flyselskabet går neden om og hjem, fremfor at rejsegarantiordningen udvides.

"Jeg har ikke noget behov for at rulle ting tilbage. Der er en tendens til, at når man snakker om, hvad liberale vil med velfærdsstaten, så kigger man tilbage på, hvordan man tænkte om velfærdsstaten i 1980erne og starten af 1990erne. Jeg tror mere, at et liberalt bud på velfærdsstaten er, at acceptere det faktum, at vi allesammen har en interesse i, at vi har en velfungerende offentlig sektor. Samtidig med, at der er en række områder, hvor vi kan få den offentlige sektor til at fungere bedre og mere borgerorienteret. Men ikke den der lidt rigide holdning om, at nu ruller vi alting tilbage," siger Kristian Jensen ti Berlingske Tidende.

Klik her for at læse hele interviewet med Kristian Jensen på berlingske.dk

[email protected]Kilde: