Kristendemokraterne splittede før formandsvalg

Med lidt over to måneder til Kristendemokraternes årsmøde ser det til, at der kan blive tæt kamp om formandsposten

Slettet Bruger,

17/08/2008

Med lidt over to måneder til Kristendemokraternes årsmøde ser det til, at der kan blive tæt kamp om formandsposten. Kristeligt-dagblad.dk har fået fat i otte af partiets ti kredsformænd og af dem bakker kun tre op om den siddende formand Bodil Kornbech. Tre kredse har endnu ikke truffet beslutning, men hælder til den bornholmske kandidat Bjarne Hartung Kirkegaard, mens de sidste to er i tvivl.

"Vi har ikke taget endeligt stilling, men jeg tror, at der er en del, der vil støtte Kirkegaard. Der har været en kritisk holdning til Kornbek i tiden efter valget, hvilket også er naturligt efter en halvering," siger Jørgen Worm, kredsformand i Sydjylland, til kristeligt-dagblad.dk.

Også Harung Kirkegaards egen bornholske kreds samt Tove Videbæks tidligere bagland i det vestjyske kan forventes at støtte udfordreren.

"Vores oplæg er at indstille Bjarne Hartung Kirkegaard. Det vil vi, fordi vi skal prøve at finde en kandidat, der kan give partiet en ny start, og det kan Bjarne Hartung Kirkegaard. Han kan måske komme med nogle nye ting, som Kornbek ikke kan. Han er ude i marken, han er kommunalpolitiker, og han har nogle andre briller på, siger kredsformand i Vestjylland," Sonja Bjerregaard, til kristeligt-dagblad.dk.

[email protected]

Kilde: