Kristendemokraterne - ikke så kristne, at det gør noget

Kristendemokraterne er på vej med en særdeles markant ændring af partiprogrammet

Slettet Bruger,

21/06/2008

Kristendemokraterne er på vej med en særdeles markant ændring af partiprogrammet. I et udkast, som partiets hovedbestyrelse skal drøfte på et møde i dag, er alle "kristne" henvisninger væk. Det skriver Kristeligt Dagblad. Gud, Bibelen og næstekærlighed er blandt de forsvundne begreber. De deler dermed skæbne med modstanden mod fri abort og mod loven om registrede partnerskaber.

"Udkastet er inspireret af, hvad kristendemokratiske partier i andre lande har stående i deres programmer. Det er vigtigt at få skrevet den kristendemokratiske ideologi ind i programmet, fordi det fjerner fokus fra, at vi engang var et kristeligt protestparti," siger Kristendemokraternes politiske næstformand, Mogens Nørgaard, til Kristeligt Dagblad.

Partiet ser også gerne en grundlovsændring. Det nuværende programs lange afsnint om kristendom og folkekirken er således ændret til en kort argumentation om, at der skal være være religionsfrihed, der skal suppleres af religionslighed, så staten ikke begunstiger enkelte trossamfund.

På mødet i dag skal hovedbestyrelsen også tage stilling til eksklusion af det tidligere folketingsmedlem Tove Videbæk.

[email protected]


Kilde: