Krisen kradser på VK-regeringens omdømme

VK-regeringen kan glæde sig over, at der fortsat er flere vælgere, der mener, at VK er bedre til at håndtere den økonomiske krise, end en S-ledet r...

Slettet Bruger,

07/09/2009

VK-regeringen kan glæde sig over, at der fortsat er flere vælgere, der mener, at VK er bedre til at håndtere den økonomiske krise, end en S-ledet regering.

Men glæden kan blive kortvarig, for tiltroen til VK siver, i takt med at krisen mere kommer til at handle om arbejdsløshed end om rentepolitik. Det skriver dagbladet Børsen.

I foråret 2008 vurderede 58 pct. af de adspurgte, at den nuværende regering er bedst til lavkonjunktur, mens 29 pct. pegede på en S-regering.

Men da Greens Analyseinstitut sidste uge spurgte 928 danskere, svarede 47 pct. VK, mens 35 pct. har mere tiltro til en S-regering.

"De borgerlige partier plejer at sidde tungt på den økonomiske politik. Men de her tal viser tydeligt, at de har tabt terræn, så de er truet på en mærkesag, hvor vælgerne plejer pr. refleks at sige, at det her er de borgerlige bedst til," siger professor i statskundskab Kasper Møller Hansen fra Københavns Universitet til Børsen.

Han peger på, at det er afgørende, hvordan krisen bliver defineret.

Først var krisen defineret som en bankkrise, hvor diskussionerne handlede om inflation, og om hvorvidt Danmark skal med i euroen, men nu har den ændret til mere at blive en krise, der handler om arbejdsløshed.

[email protected]

Kilde: