Kriminelle får lettere spil under topmøde

Klimatopmødet i København i december vil lægge beslag på så mange betjente, at der ikke er nok til at passe det daglige arbejde ude i de lokale kre...

Slettet Bruger,

30/09/2009

Klimatopmødet i København i december vil lægge beslag på så mange betjente, at der ikke er nok til at passe det daglige arbejde ude i de lokale kredse, skriver Berlingske Tidende, der er kommet i besiddelse af en intern mail fra chefanklageren ved Midt- og Vestsjælland Politi.

"Vi foretager så vidt muligt ikke arrestantsager i hele december måned," hedder det blandt andet i mailen.

Politiet i Midt- og Vestsjælland også løslade varetægtsfanger, hvis deres fængslingsfrist udløber mellem jul og nytår, hvor der er særlig lav bemanding på stationerne. Betjentene skal samtidig undlade at anholde tiltalte og andre personer, der ikke dukker op til retsmøder.

"Jeg kan kun tolke det som en kraftig neddrosling af det daglige politiarbejde for eksempel i forhold til indbrudstyverier," siger formand for Politiforbundet Peter Ibsen til Berlingske Tidende.

Oplysningerne vækker harme blandt partiernes retsordførere på Christianborg.

"Det er fuldstændig uacceptabelt, at december bliver en straffri måned, hvor vi siger til forbryderne: 'Kan I hygge jer - der er ingen på stationen'. Regeringen må svare på, om den har afsat penge nok," siger Socialdemokraternes Karen Hækkerup til Berlingske Tidende.

[email protected]

Kilde: