Krigsinvalider koster den amerikanske stat 300 mia. kr. - om året

Flere og flere amerikanske soldater forlader militæret med en ødelagt krop og et ødelagt sind, og de vil komme til at koste det amerikanske samfund...

Slettet Bruger,

12/05/2008

Flere og flere amerikanske soldater forlader militæret med en ødelagt krop og et ødelagt sind, og de vil komme til at koste det amerikanske samfund milliarder af dollar over de næste årtier, skriver telegrambureauet Associated Press ifølge dr.dk.

Myndighederne forventer nu at skulle bruge 59 milliarder dollar, cirka 300 milliarder kroner, om året i 25 år på at kompensere sårede soldater, viser dokumenter, som Associated Press er kommet i besidddelse af.

Antallet af krigsinvalider er steget med 25 procent siden 2001, hvor den såkaldte "krig mod terror" blev indledt, og det samlede antal er nu oppe på 2,9 millioner. Men det er stadig Vietnam-krigen, som givet den amerikanske stat de største forsørgelsesforpligtelser overfor invalide soldater. 180.000 soldater fra missioner i Irak og Afghanistan får invalidepension, mens der er tale om 950.000 krigsinvalider fra Vietnam.

Pensionerne ligger på mellem 7.300 kroner til 156.000 kroner om året, skriver dr.dk.

[email protected]

Kilde: