Militærfolk: Krigen i Afghanistan kan ikke vindes

Slettet Bruger,

17/10/2007

Det er ved at være på at indse, at krigen i Afghanistan nok ikke kan vindes, civilbefolkningens modstand mod de udenlandske tropper er simpelthen for stor. Det mener Jægerkorpsets tidligere chef Poul Dahl, skriver Metroexpress.

"Vi bør kunne gå ud og vinde militære slag, men fred og sikkerhed er det kun afghanerne selv, der kan skabe og dem har vi ikke fået med. Stadig flere af dem ser os som fjenden, og så kan vi ikke vinde krigen," udtaler Poul Dahl til Metroexpress.

Det socialdemokratiske folketingsmedlem Jens Christian Lund, der er tidligere leder af Prinsens Livregiment, deler Poul Dahls vurdering. Resultaterne af fortsat krigsførelse vil derfor ikke blive fred, men flere dødsofre, der må transporteres hjem til den vestlige verden. Det skyldes blandt meget andet, at de danske soldater er for dårligt uddannede til at kæmpe i det bjergfyldte, afghanske terræn, mener Jægerkorpsets tidligere øverstkommanderende.

"Det er kun et spørgsmål om tid, før flere danske soldater vender hjem i kister," siger Poul Dahl.

Søren Gade: "Vi skal nok nå målet"
Forsvarsminister Søren Gade (V) føler sig dog ikke truffet af kritikken. Valg, ligestilling og elektricitet er kommet landet som synlige tegn på, at det går den rigtige vej, mener han.

"Grunden til, at vi ser meget hårde kampe i det sydvestlige Afghani­stan lige nu, er, at vi først gik ind i det område sidste år. Taleban har haft fem år til at befæste sig, og man skal ikke være atomfysiker for at regne ud, hvad det betyder. Det er ikke nogen let opgave, men jeg garanterer, at vi nok skal nå målet," udtaler Søren Gade til Metroexpress.

I alt har otte danske soldater mistet livet i Afghanistan, de seneste tre dødsfald på de seneste tre uger.

[email protected]Kilde: