Krav om mur gennem autonomhus

Det kan godt være, at det kun er halvdelen af Bispebjerg Kulturhus, der skal sløjfes til fordel for et autonomt styret ungdomshus

Slettet Bruger,

04/04/2008

Det kan godt være, at det kun er halvdelen af Bispebjerg Kulturhus, der skal sløjfes til fordel for et autonomt styret ungdomshus. Men brugerne af kulturhuset frygter, at deres nye naboers aktiviteter vil sprede sig til hele huset. Derfor kræver Bispebjerg Lokaludvalg en mur gennem huset, der vil betyde en "fuldstændig adskillelse" af de to forskellige dele af huset. Det skriver Politiken.dk.

Lokaludvalget lægger ikke skjul på sin modvilje mod Københavns Kommunes planer om at omdanne Kulturhuset på Dortheavej 61 til et klubhus for det autonome miljø.

"Det er på ingen måde attraktivt for bydelen. Man løser et ungdomshusproblem, som Københavns kommune har haft i en længere periode, ved at skabe et kulturhusproblem for borgere i Bispebjergs Nordvest-kvarter. Løsningsforslaget tager Kulturhuset som gidsel," skriver lokaludvalget i en pressemeddelelse.

Frygter støj og graffiti
Naboer, borgere og brugere af Kulturhuset er bekymrede for, hvor de nuværende brugere skal tage hen, ligesom de frygter, at husets nye klientel vil resultere i mere støj, graffiti og affald på gaden.

Lokaludvalget kræver klare svar fra politikerne om, hvad kommunen vil gøre for at imødekomme bekymringerne. De vil desuden have et nyt og attraktivt kultursted på Frederikssundsvejens Skole som alternativ til bygningerne på Dortheavej, skriver Politiken.dk.

[email protected]

Kilde: