Krav om dansk kritik af USA-tortur

Danmark skal sige fra over for enhver brug af tortur, også den begået af vores allierede

Slettet Bruger,

05/02/2008

Danmark skal sige fra over for enhver brug af tortur, også den begået af vores allierede. Sidst på måneden skal statsminister Anders Fogh Rasmussen besøge USA's præsident George W. Bush, og ved den lejlighed bør statsministeren tale et par alvorsord til Bush, lyder opfordringen fra en enig opposition, beretter Politiken.

Anders Fogh Rasmussen bør tage skarp afstand fra Bush-regeringens brug af "ulovlig tilfangetagelse af personer på ubestemt tid, uden mulighed for at få afprøvet deres sag ved en domstol, bortførelser og forsvindinger, hemmelige udleveringer til lande, der er kendt for at bruge tortur og dødsstraf, samt udbredt egen brug af tortur og mishandling af fanger under forhør," skriver Socialdemokraternes udenrigsordfører, Mogens Lykketoft, i et læserbrev til Politiken.

Kravet støttes af de Radikale, SF og Enhedslisten. De vil fremsætte et fælles beslutningsforslag i Folketinget om, at Fogh skal sige præsident Bush et par borgerlige ord.

Det har ikke været muligt for Politiken at få en kommentar fra statsminister Anders Fogh Rasmussen, der er på rejse i Indien.

[email protected]

Kilde: