Krarup vil ikke stå ret for Pia

Dansk Folkepartis fremtrædende folketingsmedlem Søren Krarup er ved at være godt træt af at få at vide af sin partiledelse, hvad han må sige og ikk...

Slettet Bruger,

07/11/2008

Dansk Folkepartis fremtrædende folketingsmedlem Søren Krarup er ved at være godt træt af at få at vide af sin partiledelse, hvad han må sige og ikke må sige. I går blev han undsagt DF-formand Pia Kjærsgaard, fordi han har opponeret mod en ny kampagne mod vold i familien, herunder mod forældre der slår deres børn.

"Det er dybt irriterende, at der er folk, som skal ud og korrekse mig," siger Krarup til Berlingske Tidende, og så kommer han med en trussel: "Der er ingen, der kan lukke munden på mig. Og hvis det, de forsøger på, skal medføre bestemte ting, så er jeg meget rede til at tage konsekvensen af det."

Søren Krarup understreger, at han udtalte sig på egne og ikke sit partis vegne, da han til bt.dk i går sagde, at "en ørefigen og en endefuld kan være en del af et helt almindeligt opdragelsesmønster". Kampagnen "Bryd tavsheden", der bl.a. skal få børn til at tale med andre voksne om det, hvis de bliver slået af deres forældre, sammenlignede han med forholdene i totalitære stater: "Familier skal ikke kontrolleres af staten. Det svarer til nazisternes og kommunisternes idé om, at børn skulle angive deres forældre, hvis de afveg fra den korrekte linje," lød det fra Krarup til bt.dk.

Det fik i aftes Pia Kjærsgaard til at reagere med udsendelsen af en pressemeddelelse med overskriften "Pia Kjærsgaard undsiger Søren Krarup".

"Jeg vil gerne understrege, at Dansk Folkepartis linje i forhold til revselsesretten er krystalklar, og at Søren Krarup burde være klar over, at Dansk Folkeparti under ingen omstændigheder ønsker revselsesretten genindført i Danmark. Det har jeg også tydeligt understreget over for ham," siger Pia Kjærsgaard i pressemeddelelsen, hvor hun også tager afstand fra hans sammenlign af kampagnen med kommunisme og nazisme:

"Man skal være uhyre varsom med at anvende historiske sammenligninger, og det burde Søren Krarup om nogen vide. Nazismen og kommunismen var modbydelige totalitære ideologier, som intet har at gøre med en kampagne, som skal sikre vore børn mod vold i hjemmet. Jeg vælger dog at tro, at Søren Krarup har misforstået formålet med kampagnen," siger hun.

Men Søren Krarup mener ikke, at han har misforstået noget og står fast på sit standpunkt.

"Jeg ved mildest talt nok, hvad jeg siger, og jeg står ubetinget fast på det," siger han til Berlingske Tidende.

[email protected]

Kilde: