Konservativt kursskifte: Villige til at se på Green Card alligevel

Slettet Bruger,

10/08/2007

Af Ole Birk Olesen

Da en gruppe yngre Venstre-folk i sidste uge foreslog den såkaldte Green Card-ordning liberaliseret, så også udlændinge med en løn mellem 300.000 og 450.000 kroner kan få lov at arbejde i Danmark, blev forslaget afvist af de Konservatives erhvervsordfører, Per Ørum Jørgensen.

"Det er da meget friskt, at de unge i Venstre tænker højt, men der er ingen grund til at ændre den jobkortordning, som ikke har virket ret længe endnu," sagde han, og overfor 180Grader.dk forsikrede han, at det var den gældende holdning i den konservative folketingsgruppe.

Men i dag, hvor statsminister Anders Fogh Rasmussen har talt for netop den samme ændring, som Ørum skød ned, er det en meget fåmælt erhvervsordfører, som 180Grader.dk får i røret.

Ørum: "Ingen kommentar"
Nu har Fogh bakket op om forslaget ...
"Jamen, jeg har slet ingen kommentar," siger Per Ørum Jørgensen.

Hvad synes I konservative så nu?
"Jamen, jeg har ingen kommentar overhovedet."

I sidste uge sagde du, at det ikke var konservativ politik. Det er det vel så stadig ikke?
"Jamen, jeg har ingen kommentar."

Barfoed: Vi kan se på det
De Konservatives arbejdsmarkedsordfører, Lars Barfoed, er mere meddelsom, og han kan meddele, at partiet nu gerne vil se nærmere på den foreslåede liberalisering.

"Green Card-ordningen er i dag god og fleksibel. Skal den laves om, så skal det forhandles mellem dem, der nu har aftalt den, og vi har ikke nogen planer om at ændre på den. Men hvis man kan argumentere for, at nogen burde have lov til at komme til landet, som ikke kan det i dag, fordi loven ikke er fleksibel nok, så er vi åbne overfor at set på det," siger Lars Barfoed til 180Grader.dk.

[email protected]

Kilde: