Konservative vil regulere betalings-tv - SF hylder markedskræfter

Det skal i højere grad være muligt at sammensætte sine egne betalings-tv-pakker, mener de Konservative, og medieordfører Henriette Kjær kræver nu e...

Slettet Bruger,

13/05/2009

Det skal i højere grad være muligt at sammensætte sine egne betalings-tv-pakker, mener de Konservative, og medieordfører Henriette Kjær kræver nu et politisk indgreb, skriver business.dk.

"Vi mener at forbrugerne i højere grad skal kunne vælge programpakker, der passer til dem. Man kan godt beslutte sig for politisk, at sådan skal det være, og det er ikke et skridt, jeg vil udelukke. Jeg kunne godt tænke mig det, men jeg ved ikke, om tiden er moden til det næste medieforlig," sagde Henriette Kjær, da hun sammen med de øvrige mediepolitikere tirsdag gæstede en konference i Ingeniørernes Hus om fremtidens tv.

Det synspunkt står de Konservative dog indtil videre alene med i Folketinget, og selv i SF afviser man ingreb i tv-markedet.

"Vores fornemmeste opgave som mediepolitikere er at sørge for, at DR og TV 2 har ordentlige vilkår, så danskerne får bare en lille smule ordentligt fjernsyn. Vi skal ikke gribe ind i pakker og priser. Det regulerer markedet bedst, så længe loven overholdes," siger SFs medieordfører, Holger K. Nielsen, ifølge business.dk.

Men spørger man hos landets største udbyder af kabel-tv, Yousee, så mener adm. direktør Niels Breining, at diskussionen er helt misforstået. Yousee får nemlig kanalerne billigere, hvis de kan love tv-stationerne, at de kommer med i en programpakke. Derfor betyder mere valgfrihed dyrere TV, fastslår han. Yousee tilbyder faktisk allerede små programpakker med fire kanaler oven i den obligatoriske grundpakke, men:

"Kunderne vælger det ikke, fordi det er for dyrt," siger Niels Breining.

[email protected]

Kilde: