Konservative vil ikke have Irak-undersøgelse: Spild af penge

En undersøgelse af, hvad der ledte til, at Forsvarets Efterretningstjeneste hævdede, at der formentlig var masseødelæggelsesvåben i Irak i de sidst...

Slettet Bruger,

28/10/2008

En undersøgelse af, hvad der ledte til, at Forsvarets Efterretningstjeneste hævdede, at der formentlig var masseødelæggelsesvåben i Irak i de sidste uger af Saddam Husseins regeringstid, vil være rent spild af penge, mener de Konservatives forsvarsordfører, Helge Adam Møller. Undersøgelsen er blevet et debatemne, efter at Dansk Folkeparti har meddelt, at regeringens støtteparti måske gerne vil bakke op om idéen.

"Det kommer til at koste 20 til 50 millioner skattekroner, og man vil ikke få noget ud af det. Så det bliver ikke med min stemme," siger Helge Adam Møller ifølge dr.dk.

Han lægger vægt på, at der var tale om vurderinger, da FE redegjorde for, at der fandtes masseødelæggelsesvåben i Irak.

"De sagde ikke, der var masseødelæggelsesvåben. Det vurderede de, ligesom amerikanerne, englænderne, tyskerne og franskmændene og alle andre. Det troede i øvrigt også Mogens Lykketoft, Frank Jensen og Niels Helveg Petersen. Det troede alle. Så hvis der skal rulle hoveder der, så er der dæleme mange hoveder, der skal rulle. Men velbekomme," siger Helge Adam Møller.

Kilde: