Konservative vil have flere skattelettelser inden 2015

Slettet Bruger,

29/08/2007

Den beskedne skatteomlægning har ikke stillet De Konservative tilfreds. Partiets finansordfører, Christian Wedell-Neergaard, lægger op til nye krav om skattelettelser og undsiger dermed 2015-planen, som regeringen fremsatte i sidste uge.

"Vi tager til efterretning, at sådan ser planen ud nu, men det vil ikke afholde os fra at komme med nye initiativer til, hvordan vi sikrer, at ingen skal betale mere end 50 pct. i skat," siger Christian Wedell-Neergaard til Jyllands-Posten og fortsætter:

"Én gang i hver valgperiode er der mulighed for at komme med den slags forslag, og det vil være naturligt at tage diskussionen op i næste valgperiode."

Ikke plads til skattelettelser
Men det er der overhovedet ikke plads til i 2015-planen, hvor De Konservative allerede er gået med til at bruge pengene på at øge det offentlige forbrug.

"Der er ikke i det, der ligger her, indregnet yderligere skattelettelser. Den luft, der er lagt ind, er til yderligere service," siger finansminister Thor Pedersen (V) ifølge Ritzau.

I Dansk Folkeparti undrer man sig også over den konservative udmeldning.

"De konservative må beslutte sig for, om de er en del af regeringen eller ej. Det, der er fremlagt i 2015-planen, er fremlagt på vegne af regeringen, og det er svært at tage seriøst, at et medlem af det ene regeringsparti i den grad undsiger den plan, regeringen har lagt frem," siger gruppeformand Kristian Thulesen Dahl.

[email protected]

Kilde: