Konservative vender sig nu også imod moskebyggeri

Først stemte Dansk Folkepartis medlemmer af Københavns Borgerrepræsentation imod en ny lokalplan, som tillader byggeri af en stormoske i Københavns...

Slettet Bruger,

01/09/2009

Først stemte Dansk Folkepartis medlemmer af Københavns Borgerrepræsentation imod en ny lokalplan, som tillader byggeri af en stormoske i Københavns nordvestkvarter, så opfordrede DF-folketingsmedlem Martin Henriksen regeringen til at stoppe byggeriet, og nu gå den konservative folketingsgruppe ved integrationsordfører Naser Khader også imod byggeriet.

Det sker med en bandbulle fra Khader mod bl.a. sine partifæller på Københavns Rådhus, som stemte for lokalplanen, og derfor ifølge Khader har optrådt "ufatteligt naivt".

"Sunnimuslimerne i Saudi Arabien og shiamuslimerne i Iran konkurrerer i hele verden om at bygge moskéer. Og med pengene og moskéerne følger deres ideologier. Det er denne kamp, der nu også ser ud til at brede sig til dansk jord," siger Naser Khader, efter at det er kommet frem, at bl.a. iranske penge skal være med til at finansiere det 50 mio. kr. dyre byggeri:

"Det er ideologier, der både rummer had til demokratiet, til ytringsfriheden og til ligestillingen, og som vi skal være særdeles opmærksomme på ikke får yderligere rodfæste i Danmark. Derfor er det ufatteligt naivt, at politikerne i København ikke har undersøgt, hvem der står bag moskéen. For ingen giver 50 millioner kroner udelukkende for andres brune øjnes skyld - der ligger andre tanker bag," fortsætter Naser Khader.

Om Naser Khader og de Konservative også vil have regeringen til at skride ind står uklart, men målet står fast:

"Vi skal ikke risikere, at demokratihadende islamister får en base, hvorfra de kan sprede deres destruktive budskab. Derfor skal der være fuld åbenhed om, hvem der har tænkt sig at finansiere den nye moské i København," siger Khader og fortsætter:

"Vi må som minimum kræve fuld åbenhed om, hvem pengemændene er, og hvorfra de har deres rigdom. Det siger sig selv, at Danmark ikke kan forsvare at få opført en moské for udenlandsk kapital, der er tjent på udemokratisk eller umenneskelig virksomhed. Dernæst bør der være jævnlig kontrol med, at imamerne og trosforkynderne i moskéen overholder dansk lovgivning og princippet om ligestilling mellem kønnene."

[email protected]

Kilde: