Konservative til Venstre: Giv os nu de skattelettelser

Slettet Bruger,

09/05/2007

Af Ole Birk Olesen

På gårsdagens ministermøde i Statsministeriet appellerede de Konservative indtrængende til Venstre om at hjælpe dem i kampen mod det nystiftede parti Ny Alliance. Det erfarer 180Grader.dk fra velinformerede kilder.

Appellen var klar: Hvis ikke regeringen vedtager skattelettelser inden næste valg, så risikerer de Konservative at miste et anseligt antal mandater til Ny Alliance, som i sin første levetid har markeret sig med et krav om maksimalt 40 procent i skat til alle danskere.

Kravet har i dag fået opbakning fra folk i Venstre også. Peter Christensen sagde fra morgenstunden, at regeringspartierne vil komme til at tabe stemmer, hvis der ikke sker noget på skatteområdet.

Og det synspunkt deles af folketingskollegaen Søren Pind.

"Vi kan ikke gå til valg næste gang, uden at der er en afklaring på skattespørgsmålet. Det er ikke afgørende for mig, om skattelettelsen kommer før eller efter valget, men det skal være afklaret. Ellers er det det samme som at ofre de Konservative for løverne. Så vil Ny Alliance med deres skattepolitik simpelthen score især konservative vælgere, og det kan Venstre ikke være tjent med," siger Søren Pind til 180Grader.dk.

Nu siger du, det er af hensyn til de Konservative, men tror du ikke også, at Venstre vil miste stemmer på det?

"Jo, men jeg tror hovedsageligt, det vil gå ud over de Konservative, for Venstre har løbende forventningsafstemt med vælgerne i skattespørgsmålet, hvorimod de Konservative har puttet hovedet ind i huggeblokken. For dem er det blevet et enten-eller spørgsmål, og det må vi tage hensyn til."

Statsminister Anders Fogh Rasmussen vil imidlertid ikke være med til at ændre regeringens politik.

"Jeg ved godt, at der er meget tumult. Men der er faktisk ikke nogen ændret situation i Folketinget. Regeringen følger den politik, der er i regeringsprogrammet, og jeg har ikke konstateret, at der er flertal for noget som helst andet," siger Anders Fogh Rasmussen til politiken.dk.

Kilde: