Konservative: Henrik skal kaldes konge

Efter at prins Henrik for nyligt har udtalt, at "der er en mand, som er gift med en dronning", vil flere partier i Folketinget nu kalde Henrik kong...

Slettet Bruger,

12. juni 2009

Efter at prins Henrik for nyligt har udtalt, at "der er en mand, som er gift med en dronning", vil flere partier i Folketinget nu kalde Henrik konge, skriver Berlingske Tidende.

"Jeg vil godt slå fast, at embedet indebærer det samme som nu, men hvis der er et ønske om at kalde regentens mand for konge, så er jeg meget åben over for det. Men det må komme som et ønske fra det samlede kongehus," siger de Konservatives politiske ordfører, Henriette Kjær, til avisen.

Hun bakkes op af ordførere for både de Radikale og Socialdemokraterne. Venstre er derimod modstander.

"Det her drejer sig ikke om ligestilling. Det drejer sig om, at man ikke kan gifte sig til at blive konge. Jeg ved godt, at det er anderledes med dronninge-titlen, men det er en historisk tradition, og jeg er sikker på, at prins Henrik også har forståelse for de historiske forhold, der gælder kongehuset," siger Venstres politiske ordfører, Peter Christensen til Berlingske Tidende.

I praksis er det Dronningen, der beslutter, hvilke titler der skal tildeles hvem, men Folketinget skal godkende hendes indstilling.

ole@180grader.dk