Konservative skaber signalforvirring om skatten

Slettet Bruger,

14/07/2007

Et døgn i den konservative folketingsgruppe: Skoleelever skal have flere idrætstimer. Der skal erklæres offentlig mod dræbersnegle. Og så skal vi have mulighed for at holde fri på vores forældres første sygedag.

De konservative udmeldinger overrasker Dansk Folkepartis skatteordfører Mikkel Dencker.

"Jeg undrer mig over, at de Konservative den ene uge har travlt med at råbe på skattelettelser, mens partiet ugen efter har travlt med at bruge de penge, som de egentlig gerne ville bruge på skattelettelser," siger han til Berlingske Tidende og fortsætter:

"Hvis de Konservative fortsætter i samme tempo resten af juli, så har de selv brugt hele råderummet til skattelettelser, inden børnene skal starte i skole."

Også CEPOS´cheføkonom Mads Lundby Hansen er forbavset over de konservative forslag, som han mener, vil belaste arbejdsmarkedet og reducere råderummet til lavere skat.

"Men de seneste dages udgiftsforslag sender partiet måske et signal om, at skattelettelser ikke står højt på prioriteringslisten."

Barfoed benægter

Hos de Konservative afviser man dog kritikken. Man har en usvækket lyst til skattelettelser, siger Lars Barfoed, der heller ikke mener at partiets forslag lægger en hindring i vejen for en lavere skat.

"Bedstes første sygedag koster i hvert fald ikke offentlige kroner, og dræbersneglekampagner koster heller ikke mange offentlige kroner. Idrætstimer koster sikkert nogle offentlige kroner, men det er en god investering i at bekæmpe livsstilssygdomme, og derfor kommer de penge mange gange tilbage."

Barfoed er selv bagmand for det foreløbigt sidste konservative forslag, om at arbejdsmarkedets parter indskriver retten til at holde forældres første sygedag, på lige fod med børns første sygedag, ind i overenskomsterne.

[email protected]

Kilde: