Konservative roser Wilders-film

Af Ole Birk OlesenMens Socialdemokraternes kulturordfører, Mogens Jensen, sammenligner den islamkritiske film "Fitna" med nazipropaganda mod jødern...

Slettet Bruger,

28/03/2008

Af Ole Birk Olesen

Mens Socialdemokraternes kulturordfører, Mogens Jensen, sammenligner den islamkritiske film "Fitna" med nazipropaganda mod jøderne, så mener de Konservatives politiske ordfører, Henriette Kjær, at filmen har noget væsentligt på hjerte.

"Den hollandske filminstruktør Geert Wilders gør opmærksom på et centralt og skræmmende punkt - nemlig den fundamentalistiske islamisme. Denne yderligtgående islamisme står bag alvorlige terrorhandlinger i Vesten. Derfor må Wilders centrale budskab ikke skæmmes af, at han til sidst i sin film foretager nogle generaliseringer over for de omkring 1,3 milliarder almindelige fredelige muslimer, som forsøger at leve et fredeligt liv med deres religion og deres familie," siger hun i en pressemeddelelse.

Hun advarer samtidig imod, at der udvikler sig en berøringsangst overfor de negative sider af islam.

"Nu skal vi passe på, at vi i Vesten ikke bliver så bange for skyggesiden af islam, at vi ikke tør tale om den eller formidle den på film. Islam har - ligesom alle andre verdensreligioner - ekstremistiske fraktioner. Dem skal vi ikke alene turde debattere åbent, dem har vi har pligt til at debattere åbent," siger Henriette Kjær.

Og så slår hun et slag for Geert Wilders ytringsfrihed:

"Ytringsfriheden er den væsentligste af vore vestlige frihedsrettigheder. Tager vi ytringsfriheden fra én, tager vi ytringsfriheden fra alle. Det gælder naturligvis også ytringsfriheden for den eller dem, der tør sætte fingeren på en politisk dagsorden, der er fuld af misforstået hensyntagen over for fundamentalister og ekstremister."

[email protected]

Kilde: