Konservative lokalformænd: Løkke dur ikke

Lars Løkke Rasmussens bilagsproblemer er vokset til et omfang, der diskvalificerer ham til at afløse Anders Fogh Rasmussen som statsminister

Slettet Bruger,

21/05/2008

Lars Løkke Rasmussens bilagsproblemer er vokset til et omfang, der diskvalificerer ham til at afløse Anders Fogh Rasmussen som statsminister. Sådan lyder det nu fra 18 konservative lokalformænd i en rundspørge, som Berlingske Research har foretaget.

På spørgsmålet, "Hvis Anders Fogh Rasmussen får et topjob i udlandet, mener du så, at Lars Løkke Rasmussen er egnet til at afløse ham som statsminister?", svarer 16 af de konservative lokalformænd, som har besvaret rundspørgen, ja. 18 mener ikke, at Lars Løkke er egnet, mens 13 ikke kan/vil tage stilling til spørgsmålet.

De Konservatives lokalformand i Tønder, Niels Chr. Winum, mener ikke, at Løkke er den rette til at afløse Fogh.

"Hvis du skal have et job som øverste leder af et land, så skal du være fuldstændig pletfri. Det er Løkke ikke. Han har sløset for meget, og det diskvalificerer ham. Bilagsrodet vil følge Lars Løkke i meget lang tid. Selv om Løkke ikke har gjort noget for egen vindings skyld, så vil sagen følge ham i mange år frem," siger Niels Chr. Winum.

K-Lokalformand i Ringkjøbing-Skjern Kommune Karl Højhus Jeppesen advarer om, at den borgerlige regering kan tabe magten til Socialdemokraterne, hvis Løkke bliver statsminister.

"Hvis snakken om bilagene kommer til at dominere næste valgkamp, er der risiko for, at VKO-flertallet smuldrer. Jeg har ikke noget imod Lars Løkke, men befolkningen vil ikke acceptere det," siger Karl Højhus Jeppesen med henvisning til de seneste måneders oprulning af Lars Løkke bilagsrod.

Finn Von Bülow, K-lokalformand i Køge, mener Løkke har diskvalificeret sig selv:

"Som statsminister skal man ikke have så mange lig i lasten. Og der er andre ministre, der har måttet gå efter mindre sager. Ganske vist er der ikke noget i bilagssagen, der har været bevidst ulovligt, men jeg synes, at der har været så mange kritisable ting med Lars Løkke gennem de sidste ti år, at det ikke er en person, jeg ønsker skal være statsminister i Danmark."

I alt har Berlingske Research været i kontakt med 47 ud af de Konservatives 98 lokalformænd.

[email protected]

Kilde: