Konservative kristne overvejer brud med republikanerne

Slettet Bruger,

02/10/2007

Det har længe været velkendt, at Rudy Giuliani næppe er den foretrukne kop te hos den republikanske højrefløj. Tre ægteskaber og et liberalt syn på abort er ikke fremmende for den slags. Nu er det kommet frem, at kristne konservative overvejer at stifte et nyt parti, hvis Giuliani, der fører øjeblikkets meningsmålinger, holder hele vejen til sit partis nominering. Det skriver politiken.dk.

Oplysninger stammer fra New York Times, der kan berette, at et møde i the Council for National Policy i lørdags udviklede sig dramatisk. Gruppen, der er et samlingssted for prominente konservative kristne blev sprængt, og udbryder støttede en skriftlig erklæring, der siger, at "hvis en det republikanske parti nominere en pro-abortkandidat, vil vi overveje at køre en kandidat for et tredje parti i stilling".

Netop evnen til at mobilisere baglandet langt til højre har været anset for baggrunden for den siddende præsiden George W. Bush´s valg. Og der findes da også medlemmer af den kristne bevægelse, der advarer kraftig mod at splitte de republikanske stemmer.

"Jeg kan ikke forestille mig en større katastrofe for socialt, konservative, forsvars-konservative og økonomisk konservative en Hillary Clinton i Det Hvide Hus," udtaler Gary L. Bauer, der selv forsøgte sig som præsidentkandidat for otte år siden.

[email protected]

Kilde: