Konservative kræver svar fra Birthe Rønn

En stribe forvaltningseksperter advarer i dagens Berlingske Tidende om, at integrationsminister Birthe Rønn Hornbech er på vej mod et lovbrud, ford...

Slettet Bruger,

03/09/2008

En stribe forvaltningseksperter advarer i dagens Berlingske Tidende om, at integrationsminister Birthe Rønn Hornbech er på vej mod et lovbrud, fordi hun har fjernet en tidsgrænse på to uger for, hvor lang tid man skal have arbejdet i et andet EU-land for at have ret til familiesammenføring i Danmark. I dag ved ingen, hvilke krav man skal leve op til for at få familiesammenføring på den konto.

Og nu vil regeringspartneren de Konservative have klar besked fra Venstre-ministeren.

"Vi må efterhånden have skabt klarhed på det her område. Både af hensyn til de ansatte i Udlændingeservice og borgerne, så folk ved, hvad de har at rette sig efter," siger de Konservatives integrationsordfører, Helle Sjelle, til Berlingske Tidende.

Hun vil ikke tage stilling til, om eksperterne har ret i, at en tidsgrænse er nødvendig for at overholde loven. Men er det tilfældet, må Rønn lave en tidsgrænse.

"Jeg forventer naturligvis, at man administrerer efter loven, og hvis det indebærer, at der skal være en tidsgrænse, må man jo have sådan en," siger Helle Sjelle.

[email protected]

Kilde: